Savjeti za sigurnu kupnju u vrijeme korone - Lumini

Lumini - shopping centar

Savjeti za sigurnu kupnju u vrijeme korone

Naša svakodnevica postala je vrlo brzo sasvim drugačija. Koronavirus uveo je u naše živote nova pravila ponašanja te svakodnevne i rutinske zadatke pretvorio u potencijalnu opasnost od zaraze. Upravo zato je važno da se, sada više nego ikada prije, pridržavamo preporučenih mjera za preventivu i smanjenje širenja virusa. Posebice se te mjere moraju poštivati prilikom kupovine.

Sve otvorene trgovine u Trgovačkom centru Lumini su poduzele potrebne mjere preventive. Provode se pojačane higijenske i sanitarne mjere, dezinfekcije blagajni  i samih trgovina te svi zaposlenici nose zaštitne maske i rukavice. Ovom prilikom molimo kupce da se pridržavaju istih mjera.

Kako bi svakodnevnu kupnju obavili što jednostavnije i bez rizika, donosimo vam nekoliko smjernica za sigurnu kupnju.

Dezinficirajte svoje ruke

Na ulazu u centar Lumini, kao i na ulazima pojedinačnih trgovina možete naći dezinfekcijska sredstva namijenjena svim posjetiteljima. Koristite ih na ulazu i izlazu iz trgovina. Uz to izbjegavajte dodirivanje svog lica, kao i dodirivanje namirnica koje ne mislite kupiti.

2 metra razmaka

Mjera socijalnog distanciranja kao potreban razmak između 2 osobe navodi minimalno 2 metra. Poštujte tu mjeru osobito prilikom kupnje u trgovinama. Same trgovine su na tlu kod blagajni označile potreban razmak, no razmak u odnosu na ostale kupce održavajte i prilikom kretanja po trgovini.

Solo kupovina

U mjeru socijalnog distanciranja spada i samostalan odlazak u kupovinu. Obiteljski shopping je uvijek zabavan, no savjetujemo izbjegavajte kolektivnu kupnju.

Popis namirnica

Prije same kupnje zajedno s članovima obitelji napravite popis namirnica koje su vam potrebne. Uz popis ćete lakše i brže obaviti kupovinu, ali i kupiti sve potrebno te time izbjeći ponovni odlazak u trgovinu.

Kupite koliko vam je potrebno

Iako neizvjesnost situacije budi u nama nagon za preživljavanje, zaista nema potrebe za stvaranjem velikih zaliha hrane. Sve trgovine se redovito opskrbljuju i nema straha od nestanka zaliha.

Kupujte namirnice i ostale potrepštine koje su vam potrebne, bez stvaranja velikih kućnih zaliha jer time omogućujete dostupnost proizvoda i drugim kupcima.

Centar Lumini poziva sve kupce da se pridržavaju preporučenih mjera za preventivnu zaštitu prilikom kupnje.

Čuvajte sebe i svoje najmilije.

Saznajte sve o novim ponudama i akcijama