Back

Iskoristite blagodati jeseni i uživajte u juhi od butter tikve

Volite li ukusna jela koja ne iziskuju puno truda, krem juhe se sigurno nalaze među vašim omiljenim receptima.

Iskoristite blagodati jeseni i uživajte u juhi od butter tikve

Jedna od meni omiljenih je juha od butter tikve, jelo koje kuham dobar dio jeseni. Jednom prilikom sam sasvim slučajno otkrila ovaj recept na druženju kod prijateljice, i od tad svoju juhu od butter tikve uvijek spremam na ovaj način. Ključni sastojak juhe, osim naravno butter tikve je svježi korijen đumbira koji juhi daje jednu posebnu aromu. Pa ako volite okus đumbira, onda ćete sigurno voljeti i ovaj recept!

Sastojci:
  • 2 manje buttet tikve ili 1 veća
  • 1 veći batat
  • svježi korijen đumbira (maksimalno pola manjeg korijena za prvo kuhanje, čisto da vam juha ne ispadne preljuta)
  • 1 glavica luka
  • 1 režanj češnjaka
  • 0,7 povrtnog temeljca
  • vrhnje za kuhanje
  • bučino ulje i bučine sjemenke 
Priprema:

Luk narežite na kockice i dinstajte na maslinovom ulju s češnjakom dok ne postane staklast. Tikvu očistite od koštica, maknite koru i narežite na kockice veličine 2 centimetra te dodajte luku i češnjaku. Dinstajte povrće desetak minuta, dolijte povrtni temeljac te dodajte batat narezan na manje kockice. Đumbir ogulite, narežite na tanke ploške i dodajte svemu.

Kuhajte 30-ak minuta na laganoj vatri, popaprite i posolite.

Uklonite lonac s vatre i štapnim mikserom usitnite povrće u gustu, kremastu juhu. Dodajte malo vrhnja za kuhanje i vratite na štednjak par minuta.

Prije serviranja poprskajte s malo bučinog ulja i dodajte jednu žlicu suhih bučinih sjemenki na vrh juhe.

Dobar tek vam želim!

Za Lumini Style recept predlaže fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger!