Delamo svaku treću nedjelju u mjesecu!
Vrati se natrag

Donosimo idealan kupaći kostim za svaku građu tijela

Uz savjete naše stilistice zaboravit ćete muke pri odabiru novog kupaćeg kostima i pronaći savršen model za ljeto pred nama.

Donosimo idealan kupaći kostim za svaku građu tijela

Rijetke su žene sretnice da se u svakom kupaćem kostimu osjećaju ugodno. Jasno, u tome veliku ulogu igra razina samopouzdanja i samouvjerenosti, no na njima je potrebno raditi i promjena se ne događa preko noći. Ipak, odaberete li kupaći kostim u kroju koji će biti saveznik vašoj građi tijela, garantiramo da ćete se na plaži osjećati značajno ugodnije. Osim toga, za kupovinu kupaćeg kostima trebate izdvojiti dovoljno vremena i isprobati što je moguće više modela, boja i uzoraka jer ćete samo tako pronaći onaj najbolji za sebe. A jednom kad ste pronašli savršen model, svaka će iduća kupnja biti sve jednostavnija.

Najveći izazov odabir kupaćeg kostima predstavlja ženama s naglašenim oblinama. Osobito onima s takozvanom jabukolikom građom koju karakteriziraju izražene grudi i bokovi bez istaknutog struka. Idealan kroj za ovu građu tijela dolazi u jednodijelnom modelu s dubokim V izrezom i suženim strukom. Otvoreni dekolte pomoći će vam stvoriti iluziju izduživanja gornjeg dijela tijela, a suženje u struku osigurat će njegov  privid. Jednobojni kupaći kostimi, u nijansi koja najviše odgovara vašem tenu, bit će decentan odabir koji će igrati u vašu korist. Želite li dodatno vizualnu suziti i izdužiti figuru, uspravne prugice bit će vam najbolji saveznik.

Atletska građa nema izraženu liniju i obline. To podrazumijeva da je predio struka gotovo u istoj razini kao prsni koš i bokovi. Stoga je potrebno stvoriti varku oblina. Najbolji način bit će uz pomoć bikinija čiji je donji dio povišena struka. Iako će dobar odabir biti i sve popularnije gaćice s predimenzioniranom pasicom, još će bolji biti interesantnije dizajnirani kupaći kostimi. Poput ovog koji, uz visoke bočne strane, ima i dio nalik na remen koji će, uz pomoć cut-out dijela, dodatno pospješiti iluziju struka. Po pitanju gornjeg dijela bikinija, na raspolaganju vam je pregršt izbora, ali sportski će modeli ipak biti najbolji za ovu građu.

Tijelo u obliku pješčanog sata zahtijeva kupaće kostime koji će osiguravati potporu i dati sigurnost pokreta, ponajviše u predjelu prsa jer su ona najčešći razlog zašto se žene s ovom figurom osjećaju nesigurno u većini bikinija. No, ne morate ih se zato odreći. Dapače, i dalje možete uživati u maštovito dizajniranim kupaćima, ali obratite pozornost na gornje dijelove koji moraju biti dodatno ojačani. Najsigurniji bit će oni s ugrađenom žicom koja daje potporu te čvrstim košaricama. Međutim, modeli sa žicama nisu po svačijem ukusu, zato će odlična alternativa biti gornji dijelovi s produljenom pasicom koja će imitirati efekt žice.

Kruškolika građa, čija su obilježja uski torzo i široki bokovi, uglavnom ne voli jednodijelne kupaće kostime zbog nesrazmjera u konfekcijskom broju gornjeg i donjeg dijela tijela. Ova figura traži postizanje simetrije, odnosno barem prividnog ujednačavanja predjela prsa i bokova. Zato će ženama u ovom tipu najbolje pristajati bikiniji čiji je gornji dio u push-up stilu te dolazi s ugrađenom spužvom koja daje dojam većeg poprsja. Istovremeno, dame kruškolike građe često nastoje prikriti bokove što, lošim izborom donjeg dijela, može imati suprotan učinak. Umjesto modela u formi bokserica, radije odaberite klasične ili visoko rezane gaćice koje će pomoći da noge izgledaju duljima.

Visokim damama s vretenastim tijelom i dugim torzom odabir kupaćeg kostima često je velik izazov. Najjednostavniji smjer bit će jednodijelni modeli u sportskom stilu bez naglasnih detalja na gornjem dijelu. Najzanimljiviji će pak biti bikiniji, ali oni koji će pomoći vizualno skratiti gornji dio tijela. To ćete najlakše postići izrazito dubokim donjim dijelom koji će prekrivati većinu trbuha. Osim toga, ovaj će kroj stvoriti struk te će pritom, imate li za tim potrebe, prikriti potencijalne nedostatke u predjelu trbuha. Kako ipak ne biste potpuno sakrili tijelo, gornji dio u klasičnom trokutastom izdanju bit će odličan smjer.

S druge pak strane, niže žene sitnije građe trebale bi uz pomoć kupaćeg kostima izdužiti figuru. U tome će im pomoći bikiniji manjih dimenzija te obavezno skladnog gornjeg i donjeg dijela. Idealni modeli gaćica za ovaj tip tijela bit će oni s vezanjem na predjelu bokova koji se, prema potrebi, mogu nositi nisko na bokovima produljujući tako torzo i šireći bokove ili visoko iznad bokova stvarajući iluziju struka i duljih nogu. Kad je riječ o gornjim dijelovima, najbolji će biti popularno zvani banana modeli. Bilo u tipičnom obliku topa ili s dodanim naramenicama, zbog minimalne će količine tkanine odavati dojam izduljenog gornjeg dijela. Želite li igrati na sigurno, banana top možete zamijeniti i trokutićima, ali varijantom koju povezuju tek tanke špagice.

*Trgovine u Lumini centru zadržavaju pravo promjene cijena. Cijene su informativnog karaktera. Trgovine unutar Lumini centra zadržavaju pravo na promjenu asortimana i ponude, a samim time i vremensku dostupnost artikala. Fotografije ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Fiskni tečaj konverzije: 1€ = 7,53450 kn