Delamo svaku treću nedjelju u mjesecu!
Vrati se natrag

Beauty Friday: Borba s celulitom počinje sad!

Donosimo izbor najboljih krema i savjete kako pristupiti problemu celulita na vrijeme

Beauty Friday: Borba s celulitom počinje sad!

Početak je nove godine i mnogi od vas sigurno su donijeli neke odluke kojih se planiraju držati. Dio tih odluka vjerojatno je vezan uz prehranu i vježbanje, te mijenjanje loših životnih navika onim boljima. Ako ste godinu odlučili započeti s promjenom u prehrani i vježbanju, sigurno se potajno želite riješiti i celulita kojeg mi žene naprosto mrzimo. A, tajna rješavanja celulita je upravo u kombinaciji prehrane, vježbanja i kremama koje u tom slučaju pomognu da se vaša koža brže zagladi, a narančina kora postane manje vidljiva.

Neke kreme rade čuda same po sebi, no tu puno ovisi i o genetici i količini samog celulita pa je naš savjet za rješavanje celulita da počnete redovito vježbati (ili da barem u tjednu rutinu ubacite dvije duže šetnje), pripazite na unos ugljikohidrata, a pogotovo šećera, da se redovito mažete kremom protiv celulita i da ne zaboravite na veći unos vode (minimalno 2 litre dnevno!) jer ona je jako bitna kako bi kreme odradile svoje.

Redovito nanošenje krema, uz lagane masažne pokrete, svakako pomaže u borbi protiv narančine kore, te ju čini elastičnijom i zdravijom. Danas na tržištu postoji jako puno krema protiv celulita, no one ničemu ne služe ako ih ne koristite redovito i u kombinaciji s ranije spomenutim smjernicama. Najpopularnije su one koje u sebi sadrže kofein, jer on djeluje dvostruko: sprječava prirodno pohranjivanje masnoće i ubrzava oslobađanje masnoće iz masnih vlaknastih tkiva. Retinol je također sve popularniji sastojak u kremama protiv celulita jer on zaglađuje kožu i vraća joj mladenačku elastičnost. Tu su i ginko, eterično ulje naranče, sveti lotos, bršljan, alge i glina – sve od reda sastojci koji dubinski djeluju na masnoće i pomažu ih brže razgraditi.

I jedan savjet za kraj – iako na pakiranjima često stoji da se kreme nanose prije spavanja, dokazano je da najbolji učinak postižu ako ih nanesete na bedra neposredno prije vježbanja jer će vježba dodatno omogućiti sagorijevanje slobodnih masnih kiselina.

U nastavku donosimo izbor najboljih anticelulitnih krema iz aktualne ponude naših drogerija i jedan mali ručni masažer, koji pomaže da se sve ove kreme bolje upiju u vašu kožu.

Za Lumini Style beauty savjete donosi  fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger.

Foto: Farmacia, Bipa, dm, Müller

*Trgovine u Lumini centru zadržavaju pravo promjene cijena. Cijene su informativnog karaktera. Trgovine unutar Lumini centra zadržavaju pravo na promjenu asortimana i ponude, a samim time i vremensku dostupnost artikala. Fotografije ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.