Delamo svaku treću nedjelju u mjesecu!
Vrati se natrag

Kako se riješiti hiperpigmentacijskih mrlja?

Imamo listu proizvoda s kojima ćete ih svesti na minimum i držati pod kontrolom

Kako se riješiti hiperpigmentacijskih mrlja?

Jedva ste dočekali ljeto i sve radosti koje ono donosi? Odmah u startu ćemo vas sjetiti da nikako, ali nikako ne zaboravite na kreme za lice i tijelo s visokim zaštitnim faktorom. Iako sunce i sunčanje ima brojne benefite za naše tijelo i zdravlje – UV zrake su sve opasnije, a pretjerano izlaganje suncu može biti vrlo štetno jer osim mogućih opeklina, može izazvati i hiperpigmentaciju kože.

Hiperpigmentacija je vrlo česta pojava na koži pri kojoj dijelovi kože postaju tamnije boje u odnosu na kožu koja ih okružuje. Ona je totalno bezopasna, no ženama smeta, pogotovo kada se pojavi na licu. Nastaje radi prekomjernog stvaranja i taloženja smeđeg pigmenta melanina koji je odgovoran za boju kože, kose i šarenice očiju, a proizvode ga specijalizirane stanice – melanociti. Manifestira se u obliku mrljica, koje često imaju nepravilan oblik i mogu biti različitih veličina. Što je najčešći razlog nastanka hiperpigmentacije? Upravo ranije spomenuto izlaganje suncu, ali i promjena u hormonima poput uzimanja kontracepcije, trudnoća ili menopauza. Na sreću svih koji se bore s hiperpigmentacijom, zadnjih nekoliko godina beauty industrija izbacuje fenomenalne proizvode uz koje svoje mrljice možete spriječiti i smanjiti.

I opet krećemo od početka – prvo i osnovno je zaštiti kožu lica cijele godine visokim zaštitnim faktorom. Dodat ćemo nezaobilazan popis bez kojeg mi ne funkcioniramo ljeti – šešir ili pamučna šilterica, sunčane naočale i prozračni komadi od tankog pamuka ili mekanog lana kojima ćete ogrnuti tijelo kad je sunce najjače. Pa ipak, ako se mrlje pojavljuju makar mažete lice zaštitnom kremom i činite sve da zaštitite kožu – imamo listu sjajnih proizvoda koji će vam sigurno pomoći da mrlje svedete na minimum. Proizvodi namijenjeni borbi protiv hiperpigmentacije sadrže sastojke koji smanjuju proizvodnju melanina i koji jednostavno posvjetljuju tamne mrlje. Možete birati serum ili kremu, a najbolje rezultate ćete imati ako koristite i jedno i drugo. No, najvažnije od svega je da morate biti ustrajni i imati puno strpljenja. U nastavku pogledajte neke od favorita iz aktualne ponude naših drogerija koji će vam pomoći u borbi protiv hiperpigmentacije.

Za Lumini Style piše fashion blogerica Ana Bacinger.

*Trgovine u Lumini centru zadržavaju pravo promjene cijena. Cijene su informativnog karaktera. Trgovine unutar Lumini centra zadržavaju pravo na promjenu asortimana i ponude, a samim time i vremensku dostupnost artikala. Fotografije ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.