U nedjelju, 26.5. u Lumini centru možete uživati u filmu, kavi, kuglanju ili dovesti mališane u igraonicu.
Vrati se natrag

Zašto je vitamin C tako dobar za vašu kožu?

Beauty lekcija koju morate usvojiti

Zašto je vitamin C tako dobar za vašu kožu?

Imate li u svom društvu prijateljicu koja je slaba na kozmetiku i pravi je beauty junkie, sigurno ste čuli za važnost vitamina C u preparativnoj njezi. Ruku na srce, i nama je trebalo neko vrijeme da usvojimo sve novitete koji zadnjih par godina pune police drogerija i u koje se kunu poznate beauty blogerice, no možemo reći da konačno znamo što našoj koži treba i kako je pravilno njegovati.

Vitamin C je važan za sintezu kolagena, najjači je antioksidans među vitaminima koje možete topiti u vodi pa se samim time često koristi u njezi kože jer je jako učinkovit sastojak u borbi protiv starenja. U kremama i serumima usporuje starenje, daje sjaj i blistavost vašoj koži, čini je elastičnijom pa samim time i zdravijom, mlađom i čvrstom. Iako smo sad nabrojali svašta, glavne funkcije su već ranije spomenuta sposobnost sinteze kolagena i antioksidativna svojstva, a to vam je i više nego dovoljan razlog da ga ubacite u svoju beauty rutinu.

Na policama naših drogerija nalazi se hrpa sjajnih proizvoda koji u sebi sadrže vitamin C, a na vama je da se odlučite koji ćete izabrati. Osobno preferiramo serume koji se stavljaju ispod kreme i ako dolaze s dobrom koncentracijom C vitamina imaju najbolje učinke. Skintegrin Superba C naš je osobni favorit, no uz njega na policama možete pronaći i druge cjenovno pristupačnije serume, koji imaju isto sjajan učinak. Ako niste tip koji voli previše proizvoda na svojoj kupaonskoj polici, bolje investirati u kremu koja u sebi ima spomenuti vitamin. Te kreme su obično jako hranjive, ekstra hidratantne i namijenjene svim tipovima kože. Garnier je razvio sjajnu liniju proizvoda s vitaminom C pa osim seruma i kreme, u ponudi imaju i kremu za područje oko očiju, koja smanjuje prve bore i daje jutarnji sjaj, neovisno kako ste spavale.

BIPA, 7,95 EUR (59,89 kn)

Müller, 47,75 EUR (359,77 kn)

Müller, 39,99 EUR (301,30 kn)

dm, Skintegra, 26,53 EUR (199,89 kn)

dm, 22,55 EUR (169,90 kn)

dm, 23,50 EUR (177,06 kn)

BIPA, 7,95 EUR (59,89 kn)

Za Lumini Style beauty lekciju donosi fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger.

Foto: dm, Müller, Bipa

*Trgovine u Lumini centru zadržavaju pravo promjene cijena. Cijene su informativnog karaktera. Trgovine unutar Lumini centra zadržavaju pravo na promjenu asortimana i ponude, a samim time i vremensku dostupnost artikala. Fotografije ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Fiksni tečaj konverzije: 1€ = 7,53450 kn