Delamo svaku treću nedjelju u mjesecu!
Vrati se natrag

Nove književne avanture u siječnju!

Dobra vijest za sve knjigoljupce!

Nove književne avanture u siječnju!

U suradnji s nakladama Znanje i Vorto Palabra donosimo vam 6 novih primamljivih naslova. Raznovrsnost žanrova i uzbudljivost priča garancija su za obogaćivanje svačijeg književnog iskustva.

Naslovi za odrasle

Lijepa književnost

Krivo mjesto, krivo vrijeme

Knjiga autora Giliana McAllistera iznenadit će vas genijalnim i maštovitim zapletima, a raznovrsnost žanrova omogućuje maksimalno prepuštanje knjizi. Priča prati majku Jen koja se budi u prošlosti svaki put kada zaspi te se suočava s nemogućom misijom da spriječi strašan zločin svog sina Todda. Knjiga se bavi temama poput braka, majčinstva i obitelji koja se suočava s neočekivanim katastrofama. Svoj primjerak možete pronaći u knjižari Znanje po cijeni od 17,90 eura.

Plavuša

Za sve obožavatelje američke glumice Marilyn Monroe preporučamo naslov Plavuša, autorice Joyce Carol Oates koji vam omogućuje da zaronite u život i dušu legendarne filmske glumice. Knjiga prati faze Monoroeina života, tužne okolnosti odrastanja Norme Jeane Baker, štetu koju joj je nanijela nestabilna majka i odsustvo nepoznatog oca, mučne godine u sirotištu te detaljan opis zaista trnovitog puta do slave. Ova književno djelo nominirano je za Nacionalnu književnu nagradu, a također je poslužila i kao inspiracija za Netflixov istoimeni film iz 2022. Knjiga je dostupnau knjižari Znanje po cijeni od 22 eura.

Ljubavni i erotski roman

Ljubavni eksperiment u Americi

Za ljubitelje zanimljivih romantičnih peripetija i neodoljivih likova, donosimo djelo Ljubavni eksperiment u Americi autorice Elene Armas. Uzbudljiva priča o problemima Rosie Graham, bivše poslovne žene koja je svoj posao zamijenila tajanstvenom karijerom spisateljice ljubavnih romana. Rosie upoznaje i kreće u neočekivani suživot s Lucasom, čije neodoljive osobine postaju izvor inspiracije za njezino pisanje. Svi ovi elementi i likovi stvaraju zabavnu i istovremeno emotivnu priču. Knjigu možete pronaći na policama knjižare Znanje po cijeni od 18,90 eura.

Između redaka

Ljubavni roman Između redaka, autorice Lauren Asher donosi priču o Rowanu i Zahri i poslovnim uspjesima isprepletenim s neočekivanim ljubavnim iskušenjima, gdje sudbina dvoje zaljubljenih junaka visi o niti. Knjiga u prijevodu Jelene Pelin kroz dinamiku između poslovnog uspjeha i iskri ljubavi otkriva da novac nije rješenje za sve. Nadopunite svoju kućnu književnu kolekciju po cijeni od 15,90 eura u knjižari Znanje.

Trileri i kriminalistički romani

Sedamnaest

Provokativni roman za kojeg je zaslužan Hideo Yokoyama vodi vas u 1985. godinu i daje uvid u svijet novinarstva kroz glavnog lika Kazumase Yuukija. Yuuki se bori s izazovima uredske politike i nailazi na nevjerojatan, tragičan događaj koji će obilježiti njegov život i karijeru. Zrakoplovna nesreća postavlja temelje za Yokoyaminu priču o nezamislivim užasima, ekskluzivama, ujedinjenju novinske redakcije i promjenama koje će oblikovati živote protagonista. Ovo zanimljivo i provokativno štivo možete pronaći na policama knjižare Znanje po cijeni od 19,90 eura.

Naslovi za djecu

Priče za lijep san i veseo dan

Komplet od 8 ljupkih slikovnica u kutiji s postoljem jednako će vam pomoći s uspavljivanjem, kao i za dnevni predah od igre i učenja. Slikovnice su pisane u stihovima, a svaka ima 24 stranice i svoj jedinstveni stil ilustracija, a za to su se pobrinuli različiti ilustratori slikovnica. Slikovnice koje možete pronaći u ovom kompletu su sljedeće: Mali morski pas superjunak, Mali pingvin se izgubio, Zagrli me, Majmunska posla, Draga dobra medvjedica, Kako dohvatiti mjesec, Zvjezdano noćno stablo i Kako je čudesan ovaj svijet. Iako je svaka slikovnica posebna na svoj način, sve ih povezuje zajednička šarena, vesela i topla atmosfera. Priče možete pronaći u knjižari Znanje po cijeni od 23,90 eura.

Lijepo se čitajte! 😊