Delamo svaku treću nedjelju u mjesecu!
Vrati se natrag

Što vam sve treba za ljetovanje s klincima?

Donosimo popis artikli s kojima će vaši mališani imati bezbrižno ljetovanje

Što vam sve treba za ljetovanje s klincima?

Prije nego sam postala mama uvijek sam slušala od drugih kako je teško spakirati obitelj na godišnji odmor jer klincima treba jako puno svega. U tom trenutku to mi se činilo smiješno, no unazad dvije godine od kad sam i sama mama – jasno mi je o čemu su mi svi pričali. Odlazak na ljetovanje s malim djetetom može biti stres ako se dobro ne organizirate, pogotovo ako ljetujete na nekom manjem otoku na kojem vam nije dostupno sve što bi vam moglo zatrebati. Iako i dalje smatram da ima puno stvari koje nisu neophodne, a roditelji (čitaj mame) ih pakiraju, postoji nekoliko zbilja bitnih komada koje jednostavno trebate uzeti sa sobom na ljetovanje. Složili smo malu listu neizostavnih komada za bezbrižno ljetovanje s vašim mališanima, a na vama je da sami odlučite koje ćete artikle s tog popisa spakirati s vama.

Ako volite plažu i želite dobar dio dana provesti uz more – možda najbitnija stvar u koju možete investirati je šator za plažu s UV zaštitom. Bilo da ga stavite u borovu šumu i pustite da vaši mališani tamo odrade svoj dnevni spavanac ili ćete ga pozicionirati tik uz more, s šatorom jednostavno nema straha da će klinci izgorjeti. Još jedna sjajna stvar su naravno i kupaća odijelca ili majice dugih rukava s UV zaštitom. Moj Lev uvijek trčkara gore-dolje po plaži, a uz majicu dugih rukava koja ga štiti od jakog sunca, ne moram se bojati da će izgorjeti. U kategoriju odjeće i modnih dodataka dodajem i sandalice za plažu i one za kupanje. Iako je za djecu najbolje da su bosa, na nekim plažama je sigurnije da nose obuću.

Dodaci za kupanje su nešto što vam isto treba. Ako imate manje dijete sa sobom pakirajte i mali bazen za terasu ili balkon, kao i nezaobilazan kolut ili narukvice za plivanje. Od dodataka ću napomenuti još jedan dobar ručnik i ne zaboravite na bocu za vodu. Jer hidratacija na plaži je jako bitna.

I za kraj – kreme za sunčanje. Birajte visoki faktor i birajte one koje odgovaraju koži vaše djece. Neka djeca imaju problema s dermatitisom pa se u tom slučaju savjetuje da su kreme i losioni namijenjeni takvoj koži.

Za Lumini Style piše fashion blogerica Ana Bacinger.

*Trgovine u Lumini centru zadržavaju pravo promjene cijena. Cijene su informativnog karaktera. Trgovine unutar Lumini centra zadržavaju pravo na promjenu asortimana i ponude, a samim time i vremensku dostupnost artikala. Fotografije ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.