U nedjelju, 26.5. u Lumini centru možete uživati u filmu, kavi, kuglanju ili dovesti mališane u igraonicu.
Vrati se natrag

Bazični komadi za trail trčanje

Jesen je idealna za otkrivanje novog sporta

Bazični komadi za trail trčanje

Realno, ako volite prirodu i sport – trail je stvoren za vas. Sigurno ste u nekom trenutku svog života isprobali planinarenje na neko od naših brda i vidjeli hrpu entuzijasta kako trče. Ili ste barem prošetali Dravskom šumom i na putu sreli trkače.

Trail trčanje je aktivnost koja se odvija u prirodi i suprotno uvriježenom mišljenju, nije nužno povezano s planinskim trčanjem, već je bitno da se trči po prirodnoj površini, što su najčešće šumske staze. U svijetu ekipa trči trail po pašnjacima, pa čak i po pustinjama! Uz samu kondiciju koju steknete brzo jer većinom ipak trčite u brdo (barem u našim krajevima), trail naglasak stavlja na iskustvo uživanja u prirodi. U našim krajevima najpopularnije trail staze su na Ivanščici, no uz nju sjajne staze imate na Čevu i Ravnoj Gori. Plus, imate i trail oko Trakošćanskog jezera za početnike ili trail stazu Trakošćan-Ravna Gora za one s malo boljom kondicijom.

Što vam treba za trail trčanje? Zapravo sve što trebate i za obično trčanje, no naglasak stavite na dobru obuću jer je ona zbog neravnog terena najbitnija. Tenisice za trail su puno čvršće i bolje stabiliziraju stopalo. Potplat je drugačiji od onog za cestovno trčanje, ima povećani profil za bolji kontakt s podlogom koja često zna biti mokra i skliska. Stoga, uložite u kvalitetne tenisice, tajice koje podnose razne vremenske uvjete (računajte na razliku u temperaturi ako trčite na brdo), majicu koja se brzo suši, tanku vodonepropusnu jaknu koja je ujedno i vjetrovka i bocu za vodu. Mali ruksak je uvijek dobrodošao ako vam neće smetati, jer u njega možete osim vode staviti i male energetske pločice.

H&M, 9,99 € (75,26 kn)

Hervis, UNDER ARMOUR, 34,99€ (263,63 HRK)

Hervis, 44,99€ (338,97 kn)

Sport Vision, Nike, 140,05 € (1.055,21 KN)

Sport Vision, adidas BOCA PERFORMANCE, 9,99 € (75,27 KN)

Foto: Sport Vision, Hervis, H&M

*Trgovine u Lumini centru zadržavaju pravo promjene cijena. Cijene su informativnog karaktera. Trgovine unutar Lumini centra zadržavaju pravo na promjenu asortimana i ponude, a samim time i vremensku dostupnost artikala. Fotografije ne moraju odgovarati stvarnom izgledu proizvoda.

Fiksni tečaj konverzije: 1€ = 7,53450 kn