U nedjelju, 3.3. u Lumini centru možete uživati u filmu, kavi, kuglanju ili dovesti mališane u igraonicu.
Vrati se natrag

Rujan u kuhinji: njezino visočanstvo jabuka

Recept za francuski kolač s jabukama

Rujan u kuhinji: njezino visočanstvo jabuka

Bliži se vikend, dolaze vam gosti, a nemate ideju kakvu slasticu pripremiti uz kavu? Svi volimo jednostavne recepte čiji rezultati su ukusni zalogaji koji nestaju u trenu. Zato vam donosimo jedan sjajan recept za kolač čije sastojke gotovo uvijek imate u svojoj kuhinji. Francuzi obožavaju slatko i njihovi slastičari slove za jedne od najboljih na svijetu,  pa smo za rujanski recept inspiraciju odlučili potražiti upravo u njihovoj kuhinji. Francuski kolač s jabukama idealan je za poslužiti uz kavu ili čaj, vruć ili rashlađen. Priprema ove slastice ne iziskuje puno truda, ni vremena, a osvojit će vas svojim okusom i mirisom.

Sastojci:

  • 1/2 šalice brašna
  • 1/2 šalice šećera
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 1/8 žličice soli
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 veća jaja
  • 1/3 šalice punomasnog mlijeka
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 4 velike jabuke (oko 1 kg)
  • šećer u prahu za posipanje (prema želji)

Nadjev:

  • 1/3 šalice šećera
  • 1 veće jaje
  • 3 žlice maslaca
  • listići badema (prema želji)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°c i postavite rešetku za pećnicu na sredinu.

Podmažite kalup za torte maslacem ili sprejem za kuhanje koji se ne lijepi, a možete staviti i papir za pečenje.

Jabuke ogulite i narežite na tanke ploške. U velikoj posudi pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo i sol. Dodajte vaniliju, lagano istučena jaja, ulje i mlijeko pa miksajte dok se dobro ne sjedini.

Dodajte ploške jabuka pa lopaticom pomiješajte da se dobro oblože smjesom. Pecite u sredini pećnice 30 minuta.

Za nadjev pomiješajte lagano istučeno jaje, šećer i rastopljeni maslac te listiće badema prema želji. Prelijte kolač smjesom pa vratite u pećnicu na 20 minuta.

Ostavite kolač da se ohladi na rešetki u kalupu.

Kolač poslužite topao ili ohlađen na sobnu temperaturu. Možete ga posipati šećerom u prahu, poslužiti sa šlagom ili sladoledom od bourbon vanilije.

Dobar tek!

Za Lumini Style recept predlaže fashion blogerica i sretna mama Ana Bacinger!